19 грудня 2018 р.

Святий Миколай, до нас завітай!



Зима дуже багата на свята, і відкриває календар одне із найулюбленіших свят для малюків – День Святого Миколая.  Святий Миколай першим приходить до нас – зі святом милосердя та добра, як же приємно дарувати, турбуватися про всіх, кого любиш. Діти  шалено люблять зимові свята. Вони з нетерпінням чекають їх настання, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів. Кожна дитина сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає.
Але не тільки діти радіють цьому святу – кожен із нас вірить в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю. Ще здавна існувало повір’я: якщо в ніч на Св. Миколая загадати бажання, але воно обовязково повинно бути добрим та благочистивим, то святий його обов’язково виконає. Діти, в свою чергу, можуть написати листа Святому Миколаю з побажаннями, щодо свого подарунка. Після чого, всім залишається тільки вірити та чекати, а тим часом вітати своїх рідних та близьких з цим чудовим святом.
Діти для святого Миколая – найрадісніші і найсвятіші створіння, які завжди потребують захисту, уваги, лагідного ставлення. Для них він і опікун, і заступник у біді, і привітний дідусь, що гладить по голівці, радує подарунками.
         Малюки  завжди з нетерпінням очікують  на 19 грудня. Адже саме в цей час на кришталевих санях їде до нас з неба Святий Миколай. Він не оминає жодної хатини, де живе дитина. Слухняним дітям він кладе під подушку солодощі, яблука, книжки, а нечемним, щоб нагадати як треба поводитися, – навіть різки.
         Настання свята чекають не тільки діти. Навіть дорослій людині іноді хочеться повернутися в дитинство і вірити у щось незвичайно чарівне.  Для багатьох людей дуже важливо вірити в дива, бо це дарує надію. Це свято - прекрасний привід впустити в свій будинок казку і насолоджуватися нею разом з дітьми, а вони вміють це робити краще за всіх.

          Така казка завітала і в наш Центр розвитку дитини "Пролісок". 
        На свято були запрошені діти усіх вікових груп. У святково прибраній залі вони із задоволенням переглянули святкову програму «Святий Миколай до дітей завітай!», яку підготували музичні керівники та вихователі.  Дошкільнята  співали про  Святого Миколая,  розповідали вірші. Діти   у віршах та піснях попрохали у Святого Миколая здоров’я для тата і мами, собі подаруночків та щасливої долі для всієї родини.   Діти познайомилися з історією виникнення цього свята, дізналися багато цікавого про Миколая Чудотворця, який прославився у народі своїми добрими справами і піклуванням про дітей.
         На свято до дітей завітав головний герой -  Святий Миколай. Оскільки всі дітки протягом року були слухняними та ще й підготували для нього чудове свято, він вручив їм солодкі подарунки – про які подбав Герега Олександр Володимирович,  депутат Верховної ради.  Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися. Коли малята отримували подарунки,  їх оченята світилися неймовірною радістю.
        Позитивні емоції, гарний настрій, великий заряд енергії отримали  всі присутні на святі. Ця подія залишить приємні спогади у пам’яті вихованців та гостей свята на довгий час.

1 коментар: